Autor: Informer.rs

21.08.2024.

10:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Recept za posne pljeskavice! Toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti - Spremaju se nikad brže!

Posne pljeskavice od šargarepe i leblebija su izuzetno svestrano jelo koje možete prilagoditi svom ukusu. Dodavanjem različitih začina i dodataka, lako možete kreirati raznolike verzije ovog specijaliteta, što vam omogućava da uživate u novim i uzbudljivim kombinacijama ukusa svaki put kada ih pripremate.

Ove pljeskavice su bogate vlaknima i proteinima, što ih čini odličnim izborom za one koji žele balansiran i zasitan obrok bez mesa. Sa raznim dodacima i začinima, možete ih transformisati u pravu poslasticu koja će zadovoljiti sve gurmanske prohteve.

Informer

Idealne su za vreme posta jer nema bolje zamene za njih!

Sastojci:

300 g šargarepe
250 g kuvanog slanutka
3 kašike prezle
začini po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili posne pljeskavice prvo skuvajte šargarepu, a leblebije možete da koristite iz konzerve. Šargarepu iseckajte pa zajedno sa leblebijama ubacite u blender i izblendirajte, kako biste dobili homogenu smesu koju ćete moći da oblikujte rukama. Pomešajte smesu sa malo začina.

Sve dobro izmešajte rukama i dodajte prezle. Promešajte rukama još jednom i napravite pljeskavice od smese. Pržite u tiganju na malo ulja dok ne porumene. Ostavite da se ohlade i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posne pljeskavice od tikvica i patlidžana.