21.08.2024.

22:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Iz bakine sveske recepata! Mešana marmelada ukus detinjstva koji se ne zaboravlja

Ova marmelada je idealan način da iskoristite voće i uživate u bogatstvu ukusa tokom cele godine. Idealna je za mazanje na tost, dodavanje u jogurt ili kao dodatak u raznim dezertima, mešana marmelada je jednostavna za pripremu i garantuje da će vaš domaći doručak ili užina biti punog ukusa i zadovoljstva. 

Informer

 

Sastojci: 

1 kg jabuka očišćenih

200 g dunja očišćenih

200 g šećera

malo klinčića

Informer

 

Priprema:

Jabuke i dunje očistiti naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 10-15 min. Procediti i ostaviti da se prohladi pa izmiksati.

U šerpu staviti šećer pa ga istopiti i pretvoriti u karamel.

Sipati blendirane jabuke u istopljen šećer i kuvati oko sat vremena uz stalno mešanje.

Na kraju dodati malo klinčića po želju može i nekoliko kesica vanilin šećera.