27.08.2024.

09:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Pita sa šljivama neprevaziđeno slatko zadovoljstvo! Originalan recept koji se sprema za manje od sat vremena

Sastojci:

400 g jabuka

425 g šljiva, bez koštica

korica 1 limuna

65 g mlevenih badema

1 kašičica cimeta

2 kašike smeđeg šećera

6 listova gotovog testa

40 ml obranog mleka

šećer u prahu

Informer

 

Priprema: 

Za pitu sa šljivama i jabukama zagrejte rernu na 220°C. Pleh obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte jabuku, šljive, koricu limuna, bademe, cimet i šećer.

Položite listove kora, tako što ćete svaki sloj da premažete mlekom. Stavite voćnu smesu duž dugačke ivice testa, ostavljajući oko 10 cm sa svake strane.

Presavijte testo tako da ga zatvorite i premažite mlekom. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Pospite šećerom u prahu i odmah servirajte. 

Informer