Autor: Informer.rs

26.08.2024.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Domaća salama od piletine! Toliko se prosto pravi da ćete je stalno spremati - Bez aditiva, idealna je za decu!

Domaća salama od piletine je odličan izbor za sve koji traže laganiji i zdraviji obrok. Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu, a rezultati su uvek ukusni. Evo kako da pripremite ovu salamu kod kuće.

Informer

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte mleveno pileće meso i mast ili maslinovo ulje. Dodajte iseckani beli luk, crni biber, mlevenu papriku, so, origano i šećer. Sve dobro izmešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine.

Postepeno dodajte mlaku vodu i ponovo dobro izmešajte smesu. Ovo će pomoći da se salama ravnomerno sjedini.

Smesu stavite u čistu, suvu crevnu oblogu ili u kalup za salamu, pažljivo je pritisnite kako biste izbegli vazdušne mehuriće.

Stavite salamu u vrelu vodu i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 30 minuta. Nakon toga, izvadite je iz vode i ostavite da se ohladi.

Kada se salama potpuno ohladi, stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne pre sečenja.

Domaća salama od piletine je sada spremna za posluživanje. Uživajte u njenom blagom ukusu i zdravijem izboru za užinu ili obrok!