Magazin
Brzinska domaća gibanica! Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Gibanica je jedno od najomiljenijih jela u Balkanu, poznata po svojoj sočnosti i bogatom ukusu. Ovo je savršeno jelo za sve prilike, bilo da pravite brzi obrok za porodicu ili tražite nešto posebno za goste. Dodavanjem kefira, gibanica dobija posebnu mekoću i bogatstvo ukusa, dok je priprema jednostavna i brza.
Sastojci:
2 kore za pitu
600 ml kefira
6 jaja
300 g svežeg sira
1/2 kašičice soli
50 g kačkavalja
šaka susama
Priprema:
Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smesu ručnim blendrom.
Zalijte kore smesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo iseckajte komadiće kačavalja i pospite susamom.
Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte.