29.08.2024.

14:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Brzinska domaća gibanica! Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost

Gibanica je jedno od najomiljenijih jela u Balkanu, poznata po svojoj sočnosti i bogatom ukusu. Ovo je savršeno jelo za sve prilike, bilo da pravite brzi obrok za porodicu ili tražite nešto posebno za goste. Dodavanjem kefira, gibanica dobija posebnu mekoću i bogatstvo ukusa, dok je priprema jednostavna i brza.

Sastojci:

2 kore za pitu

600 ml kefira

6 jaja

300 g svežeg sira

1/2 kašičice soli

50 g kačkavalja

šaka susama

Informer

 

Priprema: 

Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smesu ručnim blendrom.

Zalijte kore smesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo iseckajte komadiće kačavalja i pospite susamom.

Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte.