Autor: Informer.rs

05.09.2024.

06:21

Foto: Shuterstock

Magazin

Probajte mohito čizkejk! Neodoljiva poslastica topi se u ustima - uživaćete u svakom zalogaju

Ovim dezertom koji spaja ukuse sira, ruma i limete, obradovaćete i iznenaditi goste. Neobična varijanta čizkejka je veoma ukusna i osvežavajuća.

Informer

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°C. Pomešajte mleveni keks, šećer i so u činiji.

Dodajte otopljeni puter i mešajte dok smesa ne dobije teksturu vlažnog peska. Prebacite smešu u kalup i ravnomerno je rasporedite. Prstima ili čašom za merenje čvrsto pritisnite smešu na dno da se formira kora. Pecite koru 8 minuta, ili dok ne porumeni. Ostavite da se potpuno ohladi.

U činiji umutite krem sir i zaslađeno kondenzovano mleko dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte ekstrakt ruma, sok od limete i koricu limete i nastavite da mešate dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Polako dodajte prehrambenu boju, kap po kap, mešajući dok ne dobijete željenu nijansu.

Ohlađenu koru preliti sa filom i zagladiti po vrhu.

Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se stegne. Pre serviranja, zamrznite čizkejk 30 minuta da se savršeno stegne i ukrasite ga.