Magazin
Meksički pirinač koji štedljive domaćice obožavaju! Sprema se očas posla, a ukus je savršen
Sastojci:
2 kašike ulja
195 g suvog belog pirinča dugog zrna
195 g luka, isečenog na kockice
480 ml vode
150 ml paradajz sosa (150 ml)
2 kašičice paradajz bujona
1½ kašičica mlevenog belog luka
1 kašičica mlevenog kima
½ kašičice soli
1 kašika korijandera
Priprema:
Za meksički pirinač u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. Dodajte pirinač, i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne porumeni, 2 do 3 minuta. Umešajte luk, vodu, paradajz sos, dve kašike bujona, beli luk, kim i so. Puste da proključa na jakoj vatri.
Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Skinite sa vatre. Ostavite da stoji, pokriveno, 5 minuta. Razmutite viljuškom i po želji ukrasite peršunom.