10.09.2024.

06:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Meksički pirinač koji štedljive domaćice obožavaju! Sprema se očas posla, a ukus je savršen

Sastojci:

2 kašike ulja

195 g suvog belog pirinča dugog zrna

195 g luka, isečenog na kockice

480 ml vode

150 ml paradajz sosa (150 ml)

2 kašičice paradajz bujona

1½ kašičica mlevenog belog luka

1 kašičica mlevenog kima

½ kašičice soli

1 kašika korijandera

Informer

 

Priprema: 

Za meksički pirinač u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. Dodajte pirinač, i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne porumeni, 2 do 3 minuta. Umešajte luk, vodu, paradajz sos, dve kašike bujona, beli luk, kim i so. Puste da proključa na jakoj vatri.

Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Skinite sa vatre. Ostavite da stoji, pokriveno, 5 minuta. Razmutite viljuškom i po želji ukrasite peršunom.