Autor: Informer.rs

16.09.2024.

18:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ruska puž gibanica! Sočnija je i ukusnija od obične - Svi će vam tražiti parče još i recept!

Ruska puž gibanica je jedno od onih jela koje spaja jednostavnost sa bogatstvom ukusa. Ova tradicionalna ruska pita je popularna zbog svoje sočnosti ali je veoma slična našoj.

Idealna je za sve prilike jer sa ovim receptom definitivno nema greške. Jedno je sigurno - oduševićete sve ukućane ali i goste koji će vas sigurno pitati za recept. 

Sastojci:

500 g kora za pitu
4 jajeta
300 g feta sira
200 ml jogurta
150 ml kisele vode
80 g putera

Informer

 

Priprema:

U posudi izmrvite fetu, pa dodajte jaja i jogurt i sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite istopljenim puterom, pa stavite drugu koru i premažite filom. Urolajte i napravite puža. Tepsiju premažite puterom, pa stavite puža na sredinu. Na isti način urolajte još dve kore, ali ne pravite puža, nego urolanu koru obmotajte oko centralnog puža i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Premažite preostalim istopljenim puterom, a u fil koji vam je ostao sipajte kiselu vodu. Prelijte preko pite. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.