Magazin
Recept za džem od višanja sa čokoladom! Vaši najmlađi će ga obožavati - Preukusan je!
Svi koji vole džem biće oduševljeni jer je ovaj recept samo malo poboljšana verzija istog. Najbolje od svega je to što će i vaši najmlađi da ga obožavaju.
Kombinacija vašeg omiljenog voća sa čokoladom je nešto najbolje što ćete napraviti za vašu porodicu.
Priprema:
Više koje ste prethodno očistili od koštica operite, pa stavite da se ocede preko noći. Zatim ih malo izblendirajte, ali nemojte skroz da ih usitnite, a onda stavite u šerpu i dodajte šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Da je džem gotov znaćete ako povučete varjaču, a smesa se sporo vraća u prvobitno stanje. Nakon toga dodajte čokoladu i kuvajte još par minuta, uz mešanje, kako bi se čokolada skroz otopila. Dobijeni džem sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Pokrijte ćebetom i ostavite preko noći da se ohlade.