Magazin
Za manje od 1.000 dinara napravite specijalitet kao iz restorana! Bogat ručak raspametiće celu porodicu
Cene ovog obroka u restoranima kreću se od 1.500 do 2.300 dinara za jednu osobu, dok je za domaću varijantu ovog jela potrebno da izdvojite nešto manje od 1.000 dinara za četiri osobe.
Zasigurno ćete se ovom receptu uvek vraćati jer ko jednom proba ovaj specijalitet uvek ga ponovo rado jede.
Sastojci:
6 pilećih bataka
četiri kruške
oko 150g gorgonzole, može i manje, zavisi od ukusa
zelena salata
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Očistite kruške, pa ih kuvajte dok ne omekšaju. Piletinu začinite i stavite u nauljeni pleh da se peče. Kada je sve gotovo, na tanjir stavite tri koluta kruške. Preko toga poređajte gorgonzolu isečenu na kockice, a odozgo zelenu salatu i iseckanu piletinu. Poprskajte maslinovim uljem i ukoliko želite poslužite uz hleb.