• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

20.09.2024

12:35

Novak Đoković je u Bugarskoj probao tradicionalni specijalitet i iznenadio mnoge! Ovo je originalni recept za banicu (FOTO)

Reuters

Recepti

Novak Đoković je u Bugarskoj probao tradicionalni specijalitet i iznenadio mnoge! Ovo je originalni recept za banicu (FOTO)

Podeli vest

Na mrežama se pojavila fotografija na kojoj Novak Đoković jede lokalni specijalitet - bugarsku banicu. Ova vrsta pite sadrži belo brašno i gluten, koje je naš teniski as pre mnogo godina izbacio iz ishrane.

Bugarski specijalitet, koji je jeo Novak Đoković, zove se banica. Ona se pravi od belog brašna, a poznato je da je on ovu namirnicu odavno izbacio iz ishrane. Zbog toga su fanovi burno reagovali na mrežama i ostavili brojne komentare.

 

 

Ovo je originalni recept za banicu.

Sastojci:

200 ml ulja

2 kašike jabukovog sirćeta

400ml slane, hladne vode

1 kg belog brašna

Nadev:

400g punomasnog sira

4 jaja

250g putera ili margarina

Foto: Shuterstock

bugarska banica

 

Priprema:

Zamesiti mekše testo od brašna, ulja, sirćeta i slane vode. Mesiti sve dok ne počne da se odvaja od ruku i radne površine.

Testo podeliti na 4 dela, svaki od njih dalje mesiti, pa podeliti na 5 loptica. Svaku lopticu razviti na veličinu tanjirića za tortu, pa obilno namazati rastopljenim puterom i poređati jednu na drugu. Ove 4 gomile sa po 5 listova treba pokriti krpom i ostaviti 10 minuta da miruju.

Svaku "gomilu" posebno razvući preko čarsava u tanku koru, obrezati krajeve, pa poškropiti rastopljenim puterom (koji je ostao od mazanja testa) i filom od sira i jaja.

Uz pomoć krpe uviti rolnu i staviti je u namazani pleh. Isto uraditi sa svim "gomilama". Testo ređati u razmacima, jer se listovi moraju ispeći sa svih strana, da bismo dobili hrskavu koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle izvesnog vremena pokriti papirom da ne izgori, pa peći dalje sve ukupno oko 40 minuta, a krajnji proizvod treba da bude hrskav spolja i mekan iznutra.

Ovi sastojci izazvali su burne reakcije i komentare ispod Novakove fotografije na kojoj se pohvalio kako uživa u ukusu poznatog bugarskog jela.

Fanovi su odmah podsetili da srpski teniser nije jeo hleb i peciva od 2010. godine, a kao i da su svi izgledi da se njegova dijeta bez glutena završila nakon što je postigao u karijeri sve što se može zamisliti.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set