• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2024

21:00

Recept za džem od višanja sa čokoladom! Vaši najmlađi će ga obožavati - Preukusan je!

Shutterstock

Recepti

Recept za džem od višanja sa čokoladom! Vaši najmlađi će ga obožavati - Preukusan je!

Podeli vest

Ako ste ljubitelj džema i uvek u potrazi za novim i uzbudljivim receptima, ovaj recept će vas oduševiti. Savršen spoj voća i čokolade stvara izuzetno ukusan džem koji će osvojiti sve članove vaše porodice.

Svi koji vole džem biće oduševljeni jer je ovaj recept samo malo poboljšana verzija istog. Najbolje od svega je to što će i vaši najmlađi da ga obožavaju. 

Kombinacija vašeg omiljenog voća sa čokoladom je nešto najbolje što ćete napraviti za vašu porodicu. 

Sastojci: 

4 kg višanja, 
2 kg šećera, 
100-150g čokolade za kuvanje. 

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Više koje ste prethodno očistili od koštica operite, pa stavite da se ocede preko noći. Zatim ih malo izblendirajte, ali nemojte skroz da ih usitnite, a onda stavite u šerpu i dodajte šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Da je džem gotov znaćete ako povučete varjaču, a smesa se sporo vraća u prvobitno stanje. Nakon toga dodajte čokoladu i kuvajte još par minuta, uz mešanje, kako bi se čokolada skroz otopila. Dobijeni džem sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Pokrijte ćebetom i ostavite preko noći da se ohlade. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)
Politika

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

Slobodno vreme koje je političkom penzioneru Nenadu Čanku ostalo nakon što je autonomašenje prepustio mlađim nadama svoje nekadašnje Lige socijaldemokrata Vojvodine, on je uložio u obilaženje posela sa separatistima iz južne srpske pokrajine. Danas je Čanak ponovo, drugi put u samo mesec dana, drugovao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

16.09.2024

22:31

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija