04.10.2024.

10:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Tartar sos kakav još niste probali! Napravite omiljeni prilog jelima uz jedan poseban dodatak

Sastojci:

200 g zelenih maslina, bez koštica

3 mala kisela krastavca

200 ml majoneza

2 kašičice kapara

1 kašičica limunovog soka

1 kašika maslinovog ulja

1/2 kašike sveže mirođije, iseckane

⅛ kašike crnog bibera

⅛ kašičice

Informer

 

Priprema: 

Kako biste napravili tartar sos sa maslinama u činiju sipajte majonez, maslinovo ulje i limunov sok. Umutite da smesa postane glatka i dobro sjedinjena. Kapar i masline sitno iseckajte. Kisele krastavčiće tanko naseckajte.

Ubacite masline, kapar i kisele krastavčiće u činiju sa mešavinom majoneza. Dodajte crni biber i sve dobro promešajte da se sjedini, ravnomerno raspoređujući arome po celom majonezu. Svežu mirođiju sitno iseckajte.

Ubacite mirođiju u tartar sos i dobro promešajte da se sjedini. Probajte i prilagodite začine po želji dodavanjem još limunovog soka ili ulja, da se razblaži. Držite sos u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru dok ga ne servirate.