04.10.2024.

14:50

Foto: Shutterstock

Magazin

Ručak prste da poližeš! Napravite svinjski file u sosu od kestena

Kesten sadrži vitamine B grupe, kao i vitamine A i C. Od minerala bogat je kalijumom i fosforom, a sadrži i kalcijum, magnezijum, sumpor, gvožđe... pored svih ovih blagodeti, kesten je i jako ukusan.

Predstavljamo vam recept za savršen jesenji ručak

Sastojci:

400 g kestena

2 filea

500 g krompira

250 ml pavlake za kuvanje

brašno

beli luk

so

biber

ulje

peršun

muskatni oraščić

šampinjoni po želji

Informer

 

Priprema:

Skuvajte i očistite kestenje, a krompir ispržite u dubokom ulju. Za sos usitnite 300 g kestena, na ulju propržite malo belog luka i šampinjone, te dodajte malo brašna, usitnjene kestene, prstohvat muskatnog oraščića, so, biber, peršun i sipajte pavlaku za kuvanje. Krčkajte dok ne dobijete finu gustoću. File raširite u veliku šniclu i posolite, pa ga propržite na tiganju s malo ulja. File prelijte sosom, dodajte pržene krompire i dva tri kuvana kestena i poslužite.