Magazin
Ručak prste da poližeš! Napravite svinjski file u sosu od kestena
Kesten sadrži vitamine B grupe, kao i vitamine A i C. Od minerala bogat je kalijumom i fosforom, a sadrži i kalcijum, magnezijum, sumpor, gvožđe... pored svih ovih blagodeti, kesten je i jako ukusan.
Predstavljamo vam recept za savršen jesenji ručak.
Sastojci:
400 g kestena
2 filea
500 g krompira
250 ml pavlake za kuvanje
brašno
beli luk
so
biber
ulje
peršun
muskatni oraščić
šampinjoni po želji
Priprema:
Skuvajte i očistite kestenje, a krompir ispržite u dubokom ulju. Za sos usitnite 300 g kestena, na ulju propržite malo belog luka i šampinjone, te dodajte malo brašna, usitnjene kestene, prstohvat muskatnog oraščića, so, biber, peršun i sipajte pavlaku za kuvanje. Krčkajte dok ne dobijete finu gustoću. File raširite u veliku šniclu i posolite, pa ga propržite na tiganju s malo ulja. File prelijte sosom, dodajte pržene krompire i dva tri kuvana kestena i poslužite.