Magazin
Grčka baklava bez kora! Brže se sprema od klasične, a toliko je sočna da se topi u ustima
Grčka baklava bez kora sa orasima pravi se neverovatno lako, što je čini savršenim izborom za sve domaćice, čak i one neiskusne koje ne žele da provode previše vremena u kuhinji. Njen ukus, međutim, niko ne može da odoli!
Za posipanje:
400 g šećera
450 ml vode
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte preostale sastojke, uključujući mlevene orahe i sve dobro sjedinite mešajući odozdo prema gore.
Smesu sipajte u prethodno nauljen i brašnom posut pleh dimenzija 20x25 cm. Kašikom poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne porumeni. Dok se kora hladi, pripremite sirup. Prokuvajte šećer i vodu dok ne postanu gusti.
Kada se kora prohladi, isecite je na kocke i dobro natopite toplim sirupom. Ostavite baklavu da se ohladi, a zatim je ukrasite mlevenim orasima.
Sada je vaša preukusna baklava spremna za posluženje! Uživajte u njenim bogatim ukusima!