Autor: Informer.rs

08.10.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Grčka baklava bez kora! Brže se sprema od klasične, a toliko je sočna da se topi u ustima

Grčka baklava bez kora sa orasima pravi se neverovatno lako, što je čini savršenim izborom za sve domaćice, čak i one neiskusne koje ne žele da provode previše vremena u kuhinji. Njen ukus, međutim, niko ne može da odoli!

Informer

 

Za posipanje:

400 g šećera
450 ml vode

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte preostale sastojke, uključujući mlevene orahe i sve dobro sjedinite mešajući odozdo prema gore.

Smesu sipajte u prethodno nauljen i brašnom posut pleh dimenzija 20x25 cm. Kašikom poravnajte površinu.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne porumeni. Dok se kora hladi, pripremite sirup. Prokuvajte šećer i vodu dok ne postanu gusti.

Kada se kora prohladi, isecite je na kocke i dobro natopite toplim sirupom. Ostavite baklavu da se ohladi, a zatim je ukrasite mlevenim orasima.

Sada je vaša preukusna baklava spremna za posluženje! Uživajte u njenim bogatim ukusima!