Autor: Informer.rs

12.10.2024.

11:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Integralni hleb sa semenkama! Lako se pravi, a domaći je ukusniji nego kupovni

Informer

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo tople vode sa kašičicom šećera. Pomešati integralno i kukuruzno brašno i semenke, pa dodati nadošli kvasac.

Uz postepeno dodavanje vode, zamesiti glatko testo. Premazati sa malo maslinovog ulja i ostaviti da se udvostruči.

Zatim premesiti i opet ostaviti da naraste. Napraviti preliv tako što se pola kašike brašna i pola decilitra vode stavi na ringlu da proključa uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi. Nadošlo testo, po želji, podeliti na dva dela ili ostaviti kao jedan veći hleb.

Preseći na par mesta na vrhu, pa premazati hladnim prelivom i posuti mešavinom semenki. Ostaviti da odmori dvadesetak minuta, pa peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Pečen hleb umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.