20.10.2024.

11:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Najbolja keks torta! Topi se u ustima i gotova je dok pucneš prstima (VIDEO)

Nekada je za torte bilo potrebno da se peku kore i prave komplikovani filovi, ali recepti za poslastice bez pečenja postaju sve popularnije, jer ne samo da se lako spremaju, već je i ukus fantastičan.

Mi vam predlažemo da isprobate i keks tortu sa dve vrste čokolade koja će vas sigurno oduševiti. 

Sastojci:

400 g maskarponea ili krem sira

500 ml slatke pavlake 

80 g šećera u prahu

150 g bele čokolade

150 g nutele

200 ml mleka

400 g keksa

Priprema: 

Napravite osnovni fil 

U posudi umutite krem sir (ili maskarpone) sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok ne dobijete gust krem. Podelite na 2 jednaka dela. 

Dodajte čokoladu i nutelu 

U jednu polovinu fila dodajte istopljenu belu čokoladu i lepo sjedinite mikserom. U drugu polovinu fila dodajte nutelu i sjedinite mikserom. 

Ređajte tortu 

Umočite keks u mleko, pa poređajte na dno kalupa. Preko premažite polovinu nutela fila, pa opet poređajte keks koji ste umočili u mleko. Premažite polovinom fila sa belom čokoladom i poređajte keks koji ste umočili u mleko. Zatim ide preostali deo nutela fila (ostavite malo za gornji sloj), još jedan sloj keksa umočenog u mleko i preostali fil sa belom čokoladom. Poređajte još jedna red keksa umočenog u mleko i premažite nutela filom. Ukrasite rendanom čokoladom i stavite u frižider da se stegne nekih 4 sata.