Magazin
Najbolja slana torta sa paprikama! Idealno jelo za slavu koje će gosti sa slašću pojesti
Sastojci:
5 jaja
300 ml mleka
200 ml ulja
400 g brašna
1 prašak za pecivo
kašičica soli
450 g očišćenih pečenih crvenih paprika, iseckanih
Za ukrašavanje:
400 g kisele pavlake
100 g majoneza
rendani kačkavalj
Priprema:
Prvo, umutite jaja, a zatim dodajte mleko i ulje, i sve dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte ovu mešavinu u jaja i opet dobro umutite. Potom dodajte iseckane pečene paprike i sve dobro izmešajte.
Prebacite smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se ispeče, ostavite da se ohladi na rešetki, a zatim je izvadite iz pleha da se potpuno ohladi.
Na kraju, pomešajte kiselu pavlaku i majonez i premažite tortu, a zatim narendajte kačkavalj preko.
Uživajte u ovom ukusnom jelu!