Magazin
Recept za pravu domaćinsku tortu! 2 sastojka su ključna, ostale imate kod kuće
Ako tražite slatkiš koji je jednostavan za pripremu i ne zahteva mnogo novca, ovaj recept je savršen za vas. Torta je kremasta, ukusna i može se napraviti u veoma kratkom vremenu.
Možemo slobodno reći da je ovo prava domaćinska poslastica koja ima dobro poznati starinski ukus torte.
Za fil:
Priprema:
Priprema kore:
Izmeštati sve sastojke. Kad se lepo sjedini u šerpu staviti pek papir, pa izručiti smesu i staviti da se peče. Nakon oko 20 minuta kora bi trebalo da je gotova.
Ispeći dve kore. Kad se ohlade preseći po širini tako da dobijete ukupno 4 kore.
Priprema fila:
U mleko staviti margarin, šećer, čokoladu, orahe, vanilin šećer da sve zajedno prokuva. Kad baci ključ skloniti sa vatre.
Kore ređati u kalup ili šerpu (u kojoj su se pekle) koju ste prethodno podmazali margarinom. Na svaku koru sipati kutlačom fil koji ste prirpemili. Kad utrošite sav fil tortu stavite u frižider.
Neka stoji tako preko noći. Sutra tortu iz šerpe ili kalupa prevrnite naopako na tacnu i stavite odozgo šlag.