30.10.2024.

14:00

Foto: informer.rs

Magazin

Najbolji recept za slavsku belu čorbu! Brzo gotovo, a preukusno - oduševiće sve goste!

Bela čorba nezaobilazna je na slavskim trpezama širom Srbije. Svojim blagim, kremastim ukusom i mirisom svežeg povrća i mesa, ona savršeno upotpunjava slavsku atmosferu.

Ovu čorbu  možete je pripremiti s pilećim, telećim ili mesom po izboru, a jednostavne instrukcije čine ovaj recept lako dostupnim i onima koji se tek upuštaju u kulinarske podvige.

Informer

Sastojci:

  • 500 g mesa (pilećeg, telećeg ili drugog po izboru)
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu
  • Peršunov list za dekoraciju

Priprema:

Meso operite i stavite da se kuva u loncu s vodom. Kada voda proključa, uklonite penu koja se stvori na površini. Dok se meso kuva, očistite povrće i isecite ga na kockice. Kada je meso polukuvano, dodajte povrće u lonac i nastavite s kuvanjem dok sve ne omekša.

U posebnoj posudi umutite jaje i pavlaku, pa ovu smesu lagano dodajte u čorbu uz neprestano mešanje. Dodajte so i biber po ukusu, te nastavite s kuvanjem još nekoliko minuta da se sve sjedini. Pre serviranja, pospite sitno seckanim peršunom.

Poslužite slavsku belu čorbu toplo i uživajte u bogatstvu ukusa koji će oduševiti svakog gosta na vašoj slavi.