• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

02.09.2024

06:20

Originalna teleća čorba! Recept po kome su spremali naši stari - savršeni spoj mesa i krompira

Shuterstock

Recepti

Originalna teleća čorba! Recept po kome su spremali naši stari - savršeni spoj mesa i krompira

Podeli vest

Teleća čorba sa krompirima prijaće vam bilo za ručak ili večeru, a brzo se priprema.

Sastojci:

1 kg teletine, isečene na komade

1 kg krompira

1 šargarepa

1 celer

1 beli luk

1 ½ kašika maslinovog ulja

1 l bujona od mesa

so po ukusu

biber po ukusu

20 g brašna tipa 00

50 ml belog vina

1 grančica žalfije

1 grančica ruzmarina

1 grančica timijana

Foto: Shuterstock

 

Priprema: 

Za pripremu čorbe sa teletinom i krompirom počnite tako što ćete oprati i oljuštiti šargarepu, luk i celer, pa ih iseckajte. Uzmite teleće meso, uklonite vezivno tkivo, odnosno bele providne delove koji bi mogli da otvrdnu meso nakon kuvanja i isecite ga na komadiće. Uzmite veliki lonac, zagrejte maslinovo ulje, dodajte seckanu mešavinu, začinite 5 minuta na umerenoj vatri, a zatim dodajte komade telećeg mesa. Začinite solju i biberom po ukusu i zapržite meso 4-5 minuta.

Sada pospite prethodno prosejanim brašnom, dobro ga umešajte u tečnost za kuvanje da se ne bi zgrudvalo. Kada se brašno upije dodajte belo vino i ostaviti da potpuno ispari, pa sipajte bujon. Začinite grančicama aromatičnog bilja. Poklopite i nastavite da kuvate 1 sat, povremeno mešajući.

Nakon toga izvaditi aromatično začinsko bilje. U međuvremenu operite i oljuštite krompir i isecite ga na kockice iste veličine kako što ste isekli meso. Dodajte krompir u čorbu i nastavite da kuvate još sat vremena sa poklopcem, povremeno mešajte dok krompir i teletina ne omekšaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija