19.06.2019.

10:18

Foto:

Magazin

NASA OBJAVILA KOLIKO ĆE KOŠTATI PUT U SVEMIR! Cena od koje će vam se zavrteti u glavi!

Po novoj politici kojom je dopuštena komercijalizacija ISS-a, privatnim astronautima biće dopušten let na stanicu najranije od 2020. godine, objavila je NASA.

Misije privatnih astronauta trajale bi do 30 dana i njihove dužnosti bile bi u skladu s nedavno odobrenom politikom komercijalnih i marketinških aktivnosti u vezi sa ISS.

NASA predviđa do dve privatne misije godišnje, po ceni od 50 miliona dolara po astronautu. Naravno, i za 'privatnika' će važiti strogi medicinski standardi i pravila obuke NASA.

SRBIJA DRUGA NAJSREĆNIJA ZEMLJA U REGIONU! Finska opet osvojila prvo mesto na svetu!

Za prevoz do ISS-a pobrinuće se SpaceX i Boeing, dve američke kompanije koje razvijaju kapsule za transport ljudi.

ISS, plod saradnje pet svemirskih agencija koje predstavljaju 15 zemalja, gradio se deset godina u više od 30 svemirskih misija.

NAUČNICI PRONAŠLI DOKAZ DA JE MISTERIOZNO BIĆE PLIVALO OKEANIMA! Čudovište iz Loh Nesa imalo je "brata blizanca" na drugom kraju sveta!

Svemirska stanica sada je otprilike veličine fudbalskog igrališta i kruži na visini od 400 kilometara iznad Zemlje. Posade s tri do šest astronauta peridoično se menjaju. Astronauti su dosad bili iz SAD-a, Rusije, Kanade, Japana i Evrope.

Tagovi: