09.05.2020.

21:29

Foto:

Magazin

"NE MOGU, ŠTA JE BRE OVO" Čovek PORAĐAO OVCU - Ostao je bez teksta KADA JE ZAVUKAO RUKU U NJU! Celo selo priča o OVOME

Domaćinstvo Lukića iz Urovaca, 4. maja je postalo bogatije za čak 8 jagnjadi, a ono što je neobično je da je jedna ovca ojagnjila čak njih petoro, od kojih je jedno, nažalost, kasnije uginulo. Za domaćina, Zorana Lukića jagnjenje je svakodnevna stvar, ali, kako kaže, dešavalo se da ovca ojagnji trojke i četvorke, ali petorke nikad.

Informer

"Kad sam došao bilo je prvo dva mala jagnjeta, dva ženska, ja vidim vrti se i oborim ovcu i izvadim još jedno. Dođe supruga, ja joj kažem: "Troje ih je", međutim ovca još ne ustaje, izvadim i četvrto. Pita me supruga: "Pa šta guraš i dalje ruku", rekoh ima još jedno", priča Zoran za "RTV Mag". Tako je ovca uz Zoranovu pomoć ojagnjila čak petoro jagnjadi, od kojih je jedno muško kasnije uginulo. Kako kaže, obično nema potrebe da im pomaže, jer ih bude manje.

"Kada ih je troje, što je najčešće, i ne pomažem toliko, zato što budu krupniji jaganjci, veći, a ovi su mali ne mogu da dohvate vime, pa moram da ih držim da im pomognem", objašnjava Zoran.

Informer

Naglašava da ovca ima dovoljno mleka za sve jaganjce, a Zoran pomalo "ukrade" i od druge ovce, jer su se u ovom domaćinstvu u toku jednog dana ojagnjile čak njih tri. Jedna je na svet donela petoro, druga dvoje, a treća samo jedno jagnje. Ističe da je majci petorki ovo prvo jagnjenje, a da su trojke kod njega na imanju česta pojava i da se to dešava kod ovaca koje su stigle iz uvoza.