11.08.2020.

22:06

Foto:

Magazin

OVO JE LISTA 5 NAJAGRESIVNIJIH RASA PASA NA SVETU! Ponekad su čak i VLASNICI UGROŽENI, da li se slažete?

Ovo je pet najopasnijih rasa, prema pisanju stranice World Dog Finder.

Nemački ovčar

Ovo je jedna od najpopularnijih rasa današnjice, iako imaju reputaciju kao jedna od najopasnijih. Zbog svojih karakteristika ovi psi se najčešće koriste u vojne i policijske svrhe. Teški su između 30 i 45 kilograma. Inteligentni su, samouvereni, oprezni i neustrašivi, zbog čega ih policija i najviše koristi. Nemački ovčari nisu najbolji izbor za nove vlasnike psa. Kao i svaka druga rasa, i nemački ovčari uz pravilnu dresuru mogu biti odlični porodični psi.

A post shared by German Shepherds | GSD (@germanshepherrds) on Jul 18, 2020 at 11:09am PDT

Brazilska doga

Zove se još i brazilski mastif, a veoma je agresivna i zaštitnički nastrojena pasmina što ih čini odličnim čuvarima. Nisu najbolji izbor za neiskusne vlasnike. Čak i uz socijalizaciju i trening, brazilska doga će uvek biti čuvar.

A post shared by fila brasileiro (@filabrasileiro_) on Aug 19, 2018 at 8:02am PDT

Kanarski pas

Kanarski pas je veoma snažna, masivna i inteligentna rasa. Ovim psima potrebna je rana socijalizacija i trening. Zbog svog jakog nagona za lov, ne odgovaraju najbolje neiskusnim vlasnicima. Ako im ne obezbedite dovoljno aktivnosti mogu postati destruktivni, kao što prenosi Worlddogfinder.

A post shared by Presa Canario? (@presacanario_worldwide) on Aug 7, 2020 at 7:37am PDT

Rotvajler

To su mišićavi psi, širokih grudi, jakih, ravnih leđa i snažnih nogu.Vrlo su odani i privrženi i u bilo kojoj situaciji spremni da odbrane svog vlasnika, porodicu i dom.Kada oseti opasnost, istog trenutka kreće u akciju zbog svog veoma razvijenog borbenog i zaštitničkog instinkta. Nikada ne laje bez razloga. Potrebna mu je sloboda, i ne podnosi da ostane suviše dugo vezan. Može da bude veoma disciplinovan ako njegov vlasnik ima dovoljno autoriteta.

A post shared by R O T T W E I L E R ? (@rottweiler.universe) on Jul 21, 2020 at 5:21am PDT

Pit Bul

Nažalost, ova rasa je najviše korišćena za borbe pasa u svim delovima sveta. Takođe je proglašen najopasnijim psom u Americi. Oni su izuzetno snažni psi sa zastrašujuće jakim ugrizom, zbog toga ne čudi da ih se mnogo ljudi boji. Ovi psi su nekada imali nadimak psi dadilje, ali nakon svih negativnih novosti vezanih za pit bulove, većina ih doživljava potpuno drugačije. Opasni su i mogu biti agresivni, ali uz pravilan trening i ranu socijalizaciju, mogu postati fenomenalni kućni ljubimci.

A post shared by Pit Bulls of Instagram (@pitbulls.worlld) on Aug 3, 2020 at 4:09pm PDT