30.06.2021.

14:44

Foto: printscreen You Tube

Magazin

SVAKA DEVOJKA U SRBIJI IMA OVAKVU GUMICU ZA KOSU I NE ZNA DA JE TO VEOMA OPASNO! Sledeći put ćete razmisliti da li da ih KUPITE!

Od tada se stalno vraćaju u modu, a koriste se i nezavisno o trendovima. Leti su poprilično neophodne jer ko nosi puštenu kosu kada su napolju nepodnošljive vrućine. 

Verzija gumice za kosu ukrašena mašnom jednostavne su za nošenje, a samim tim nanose manje štete kosi od onih klasičnih. 

Devojke vole da ih nose i oko zglobova, jer su im tako uvek u blizini ukoliko im tokom dana zatrebaju. 

Međutim, one su prljavije nego što mislite, jer ih gotovo niko ne pere dok se ne pocepaju i budu spremne za bacanje. 

EVO ZAŠTO JE VAŽNO PRATI GUMICE ZA KOSU REDOVNO

Jedan od razloga je što na sebi imaju puno materijala koji sakuplja znoj i prljavštinu iz kose, za razliku od običnih gumica.

Informer

Dermatolog, dr. Daniel Lanzer  je pojasnio „Ovakve gumice za kosu mogu biti dom bakterijama i gljivicama, koje, kada dođu u kontakt s kožom, mogu uzrokovati brojne infekcije koje sigurno ne želite."

On napominje da se radi o savršenoj okolini za razvoj gljivica i bakterija.

Poput bilo kojeg odevnog predmeta, i gumice koje su obložene materijalima treba prati, bilo da se radi o pamuku, satenu ili baršunu. Ako je u pitanju materijal poput pamuka, sigurno ih je prati u veš mašini s ostalim odevnim predmetima, a ako želite da traju duže, ili su od osetljivog materijala, operite ih ručno.

Informer

Kako biste to pravilno uradili, i rešili se svih prljavština, u vodu stavite malo šampona i omekšivača i nežno ih operite rukama, i ostavite da stoje u vodi nekoliko minuta. Isperite ih čistom vodom i istisnite višak vode. Neka se potpuno osuše.