31.12.2021.

18:30

Foto:

Magazin

LEPI uz POMOĆ LIMUNA! Izbelite KOSU, ZUBE, oslobodite se PERUTI, MITISERA…

Limun ima antibakterijska i antigljivična svojstva te pomaže kod problema s aknama i odstranjuje mitesere. Jednostavno uzmite krišku limuna i njome natrljajte lice. Ili možete dodati kašičicu meda pomešanih sa sokom od pola limuna i naneti direktno na područja gde imate mitesere. Pričekajte pet do 10 minuta i isperite hladnom vodom.

Limunov sok sadrži limunsku kiselinu i postepeno posvetljuje tamne mrlje na licu, ujednačava ten, a ublažava i ožiljke od akni.

Informer

Mešavina sode bikarbone i limunovog soka izbeljuje zube

Limun izbeljuje zube. Pripremite domaći izbeljivač od sode bikarbone i limunovog soka. Pomešajte ta dva sastojka i nanesite na zube, ne duže od jednog minuta (kiselina deluje i na zubnu gleđ) i nežno četkajte četkicom za zube.

Vrlo jednostavno rešenje za masnu kožu – natopite tufer limunom, pređite uveče preko lica, a ujutro isperite. Koža više neće pokazivati znakove mašćenja.

Informer

Maslinovo ulje i limunov sok jačaju nokte

Limun će vašu boju kose učiniti lepšom. Pomešajte sok od limuna i regenerator za kosu, pročešljajte kroz pramenove, sedite na suncu (za ovaj savet ćete ipak morati da sečekate proleće) i za nekoliko sati isperite. Ponovite ovaj tretman barem jednom nedeljno i ubrzo ćete primetiti da je vaša kosa mekša i sjajnija.

Limun jača nokte. Za tu svrhu koristite maslinovo ulje i limunov sok, nežno utrljajte i ne samo da ćete rešiti problem sa slabim i lomljivim noktima, već ćete izbeleti požutele nokte.