• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.12.2021

16:40

KAKO DA NEGUJEMO KOSU TOKOM ZIME? Profesionalni frizeri otkrivaju OVE trikove!

Pixabay

Ljubav

KAKO DA NEGUJEMO KOSU TOKOM ZIME? Profesionalni frizeri otkrivaju OVE trikove!

Podeli vest

Zima je doba godine kada smo podložni raznim prehladama, koža nam se suši, ali i krajevi kose su podložni krzanju

Pravilna nega kose vrlo je važna tokom zime, a evo saveta profesionalnih frizera koji će vam pomoći.

Nosite kapu

Kape i šeširi čuvaju kosu od vetra, snega i kiše. Uz to, uz pomoć njih, naše vlasi čuvaju vlagu. Savet je da postava u kapama i šeširima bude svilena ili satenska.

Ovlaživač vazduha

Uložite u ovlaživač vazduha koji će sprečiti da vazduh u vašem domu bude suv. Samim tim će i vaša kosa biti zdravija i delovaće živahnije.

Redovno šišanje

Idite na skraćivanje krajeva na svake četiri do osam nedelja, kako bi vam kosa ostala zdrava. Time sprečavate i listanje vlasi i efekat „slame“.

Foto: Pixabay

Šišanje krajeva

Temperatura vode

Nemojte kosu prati vrelom vodom, jer ona čini kosu krhkijom i slabijom. Umesto toga, kosu perite mlakom vodom.

Izbegavajte sušenje kose fenom

Uprkos činjenici da je hladno, izbegavajte da sušite kosu fenom. Ukoliko pak morate, odaberite opciju hladnog sušenja. Takođe, izbegavajte korišćenje figara, uvijača i pegli za kosu.

Ne izlazite napolje mokre kose

Pored toga što rizikujete da se prehladite, kada mokra kosa dođe u dodir s niskim temperaturama, vlasi se lome i suše.

Uljani tretmani

Izaberite ulje prema svom tipu kose i nanesite ga na krajeve. Arganovo ulje revizalizuje suvu i oštećenu kosu, a kokosovo se preporučuje bilo kom tipu kose.

Foto: Shutterstock

Kokosovo ulje se preporučuje svakom tipu kose

Maske

Maske za kosu su idealan način da nahranite vlasi. Pored kupovnih, možete praviti i maske u kućnoj radinosti. Najjednostavnija je da pomešate jaje i maslinovo ulje (u razmeri dovoljnoj za dužinu kose). Nanesite na vlasi i ostavite da deluje 30 minuta.

Izbegavajte često pranje

Iako smo u iskušenju da kosu peremo svaki drugi dan, pokušajte da smanjite učestalost pranja. Na ovaj način očuvaćete prirodna ulja kose i vlasi će biti zaštićene. Probajte da perete kosu samo dva, do tri puta sedmično.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija