15.04.2022.

13:10

Foto:

Magazin

NUMEROLOGIJA I ZDRAVLJE! "Sedmice" su ljubitelji makrobiotike, a "osmicama" se preporučuje laganija ishrana...

 Prema kineskoj tradicionalnoj medicini, bioritam, tj. naša unutrašnja energija utiče i na ishranu i lični ukus, a lični bioritamski broj ukazuje koja nam hrana najviše odgovara.

BIORITAM 1

Ovo je najzahtevniji broj, pa su osobe takve i kada je hrana u pitanju. Žele samo najbolje od života jer smatraju da im to pripada, pa su za stolom izbirljive i veoma cene kvalitet hrane. Vole ekskluzivna jela kojima ne mogu da odole. Hlorofil je veoma važan sastojak hrane koju bi trebalo unositi pripadnici broja 1. Dakle - za njih je bitno da unose veće količine zelenog povrća.

Informer

Računanje broja

BIORITAM 2

Senzibilna dvojka obožava sve vrste slatkiša i kolača, kojima ublažava ljubavne probleme i životna iskušenja.

BIORITAM 3

Pripadnici broja tri veoma uživaju u hrani i često se muče sa viškom kilograma. Njihova ishrana treba da bude obogaćena ljubičastim voćem i povrćem. Vole špagete, lazanje i slična jela koja ih goje.

BIORITAM 4

Pripadnici broja četiri veoma su skromni kada je hrana u pitanju. Oni uglavnom uzimaju ono što je neophodno. Ne jedu previše. Za njih je idealna hrana bele boje. Oduševljava ih hrana napravljena od testa.

Kako da izračunate

Za određivanje broja bioritma potrebno je da navedete dan i mesec rođenja i da sabirate dok ne dobijete jednocifreni broj.
Primer:
dan i mesec rođenja: 25. 6.
2+5+6 = 13, a to je 1+3 = 4

BIORITAM 5

Večna deca - petice uvek idu ukorak s vremenom, pa prvi prihvataju makrobiotiku, vegetarijanstvo i svaki drugi nutricionistički trend. Petice vole kuvanje, nova jela i nove recepte, ali su dosta izbirljive. Pošto ne vole dugo da sede na miru, jedu više puta dnevno. Privlače ih egzotična jela.

Informer

Brojevi

BIORITAM 6

Pripadnici ovog broja imaju odličan apetit. Nije im lako ugoditi jer su veliki gurmani, a pritom se i sami super snalaze u kuhinji. Najvažnije im je da je hrana lepo aranžirana, ali i ukusna i raznovrsna.

BIORITAM 7

Sedmice su ljubitelji vegetarijanske i makrobiotičke kuhinje. Trebalo bi da koriste povrće i voće u velikim količinama izbegavajući kisele plodove. Idealan izbor za njih bilo bi raznovrsno povrće sa grila ili neki neobični specijalitet na bazi biljaka.

BIORITAM 8

Žestoke osmice u svemu preteruju. Vole dobro začinjenu hranu i uz to da popiju koju čašicu viška. Obožavaju meso, ali bilo bi dobro da unose više voća i povrća. Njima se zapravo preporučuje laganija ishrana.

BIORITAM 9

Devetke imaju veoma dobar apetit. Vole sveže i kuvano povrće i voće. Nisu izbirljive kada je hrana u pitanju. Preporučuje im se voće i povrće indigo boje. Njima je važno da je hrana ukusna, srednje začinjena i da je ima u velikim količinama. Uz obrok vole i čašicu dobrog vina.

BONUS VIDEO: