09.05.2022.

17:05

Foto: pexels.com

Magazin

KAKO PREŽIVETI PONEDELJAK? Mali trikovi da što bezbolnije ZAPOČNETE radnu nedelju!

Većina živi za petak i kraj radne nedelje jer sledi svima omiljeni vikend. Ponedeljak je, pak, najmanje omiljen dan u nedelji jer označava povratak obavezama, odnosno poslu, to jest fakultetu ili školi. Često zna da bude veoma stresan i nimalo zabavan. Mnogi se stoga pitaju kako preživeti ponedeljak?

Iskoristite vikend

​Prvenstveno je bitno na najbolji mogući način iskoristiti vikend. Vikendom radite ono što volite i u čemu uživate kako bi se rešili svog stresa koji se nakupio u vama tokom radnih dana koji su iza vas. Takođe neka nedelja bude rezervisana za odmor i relaksaciju kako biste prikupili što više snage za novu radnu sedmicu.

Informer

Vikendom napunite baterije - radite ono što volite i u čemu uživate

Planiranje je pola posla stoga nedelju takođe možete iskoristiti za planiranje radne sedmice kako bi prošla sa što manje stresna.

Nagradica 

Ono što je možda najbitnije je da i tokom užurbanog ponedeljka ipak uradite nešto za sebe. Nakon posla otiđite u šetnju, na trening ili napunite kadu i opustite se, pogledajte omiljenu seriju... Bitno je da se nečime nagradite nakon stresnog ponedeljka provedenog na poslu ili u školskim klupama.

Budite produktivni i uhvatite se u koštac s poslom - nemojte odlagati obaveze koje morate da rešite jer čete se zbog toga osećati isfrustrirano.

Informer

Tokom posla napravite pauzu, a po završetku radnog dana uradite nešto lepo za sebe, častite se

Ponedeljak ne mora da bude tako omražen kao što jeste kada volite ono što radite i kada znate da nakon obavljenog posla sledi nagrada, a i kada znate da je vikend ponovno iza ugla.