Autor: Informer.rs

09.07.2022.

20:30

Foto:

Magazin

MUŠKARCI MRŠAVE BRŽE OD ŽENA! Evo zbog čega je to tako

1. Većina muškaraca je krupnija i teža od žena, a to znači da više energije troše čak i kad ne rade mnogo naporne poslove. Oni mršave i dok leže na kauču i gledaju televiziju, tvrde stručnjaci.

To je zato što je bazna stopa metabolizma kod muškaraca veća, a upravo metabolizam troši 70 odsto kalorija. Muškarci samo treba da smanje unos kalorija, a njihov metabolizam će brzo odraditi sve ostalo kad žele da smršaju, piše "Dejli mejl."

2. Zbog testosterona muškarci lakše dobijaju mišićnu masu, a sporije je gube tokom godina, jer mišići sami troše energiju čak i kad se ne pokreću. Žene koje vežbaju najčešće rade aerobne vežbe, i to nije sasvim ispravno. Za mršavljenje su najbolje kombinovane vežbe, koje će istopiti višak kilograma i izgraditi mišiće, koji će posle sami nastaviti da troše kalorije.

Informer

Gojaznost

3. Ima onih koji među razloge što jači pol brže skida kilažu navode i taj da oni ne zalaze u kuhinju i ne kuvaju, pa tako ne dolaze u iskušenje da pojedu više nego što treba, što je slučaj sa ženama, koje sve moraju da probaju.

4. Žene češće jedu zbog toga što su frustrirane, tužne ili iz dosade. Obično se kaže da traže utehu u hrani i to je jedan od glavnih ženskih problema. Dodatan problem im je što im ni dijete, koje zahtevaju određeni način ishrane, ne uspevaju, jer ne mogu da savladaju svoje psihičke probleme. Muškarci nemaju naviku da se prejedaju zbog nerviranja, a loša osećanja eliminišu uz piće sa prijateljima.