13.11.2022.

07:20

Foto:

Magazin

KOŽA ĆE OSTATI MIRISNA I NEŽNA! 7 NAMIRNICA koje će vam pomoći u IZBELJIVANJU PAZUHA!

Iako zdravstveno, ne postoji nikakav razlog zbog kojeg biste želeli da izbeljujete pazuh, znamo da vam estetski, njihov tamniji izgled ponekad smeta.

Međutim, postoje prirodni načini na koje biste mogle da ih malo i izbelite, a neke od potrebnih namirnica verovatno već imate kod kuće: 

1. Limunov sok

Svakodnevno, nakon kupanja, tokom nekoliko nedelja iscedite limun i nanesite sok na kožu, ispod pazuha, kako biste omogućili da prirodni izbeljivači tokom vremena urade svoju magiju.

2. Ružina voda i sandalovina

Napravite pastu od sandalovine sa ružinom vodicom i nanesite je na tamniju kožu i ostavite da deluje preko noći. Ujutru isperite tokom kupanja. Ova mešavina hladi kožu i čini je mekom.

3. Šafran i krema

Pomešajte prstohvat šafrana sa mlečnom kremom i ostavite smešu preko noći ili je operite nakon 20 minuta. Šafran takođe ima antibakterijska svojstva, koja ubijaju mikrobe koji izazivaju loš miris. Da biste postigli bolje rezultate, dodajte 1 kašiku surutke u mešavinu.

Informer

šafran

4. Sok od krastavca

Isecite krastavac na kriške ili ga iscedite i nanesite sok na kožu, da biste videli kako svojstva izbeljivanja krastavca čine svoju magiju.

5. Krompir

Isecite tanke kriške krompira i utrljajte ih na kožu ispod pazuha, dva puta dnevno, pa ćete u roku od nedelju dana videti razliku. Prirodna svojstva izbeljivanja i blaga kiselina krompira, obezbeđuju lak način za postizanje svetlijih pazuha.

6. Soda bikarbona

Soda bikarbona može činiti čuda sa svojim prirodnim agensima za izbeljivanje. Dodajte malo vode u sodu bikarbonu i napravite gustu pastu. Očistite kožu ovim prirodnim pilingom i nikada više nećete imati potrebu da koristite dezodorans.

7. Kore od pomorandže

Osušite koru od pomorandže i sameljite je u prah. Napravite pastu od ovoga sa malo mleka ili mlečne kreme i istrljajte pazuh ovom mešavinom, dva puta nedeljno, nežno operite i isperite nakon 20 minuta od nanošenja, prenosi fabbon.com.

BONUS VIDEO: