03.09.2023.

21:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kako da se izborite sa lošim okruženjem? Ovi kristali štite um i čuvaju snagu

Kristaloterapija je odavno poznata kao vrlo delotvorna metoda za mentalni oporavak kada se nađete u društvu osoba koje mrače i crpe vam energiju. Iako ima mnogo kristala koji mogu da budu od pomoći, stručnjaci za kristaloterapiju savetuju da se "naoružate" nekim od ovih.

Crni turmalin

Zaštitnik od svih loših uticaja i zračenja, negativnu energiju preobražava u pozitivnu. U slučaju da ima šiljast vrh, treba da bude usmeren prema tlu, nikako ka telu. Osim na ogrlici, nosite ga na narukvici, privesku ili u džepu na levoj strani tela, a smete da ga držite i pod jastukom. Čistite ga dvaput mesečno tako da ga kratko stavite pod mlaz mlake vode. Potom ga "napunite" tako što ćete ga držati nekoliko sati na suncu.

Labradorit

Osim predivne igre boja koje se prelivaju po njegovoj sivoj površini, labradorit krasi sposobnost pročišćavanja misli, odbijanja tuđih negativnih misli i ostalih uticaja koji mogu da crpe psihofizičku energiju. Nosite ga na ogrlici pri dnu vrata, držite u ruci prilikom susreta s negativnim ljudima ili stavite u radnu ili dnevnu sobu. Čistite ga pod mlazom vode, a punite tako da ga 24 sata izložite sunčevoj pa mesečevoj svetlosti.

Zeleni aventurin

Poznat i kao kamen koji donosi uspeh u rizičnim poduhvatima i igrama na sreću, zeleni aventurin je i moćan zaštitnik protiv štetnih delovanja koja nas pogađaju na emotivnoj osnovi i ljudi koji umeju da nas iscede kao krpu. Najbolje je da ga nosite kao privezak na ogrlici koja doseže do sredine grudi, taman do srca.

Informer

Gorski kristal

Gorski kristal

Ima širok spektar delovanja protiv svih negativnosti i na glasu je kao prvak u borbi protiv štetnih uticaja. Pojačava pozitivno delovanje ostalih kristala. Dobro je da ga čuvate na prozoru ili u sredini prostorije u kojoj boravite. Očistite ga jednom mesečno pod mlazom vode i napunite ga na suncu.