08.03.2024.

11:50

Foto: profimedia

Magazin

Ove slavne žene dobile su svoju Barbi lutku! 8 novih barbika za 8. mart (FOTO)

Glamurozna lutka slavne glumice u ruci drži kip Oskara koji je osvojila 2006. za ulogu u filmu "Kraljica". Ipak, lutka nije obučena u njenu tadašnju modnu kombinaciju. Lutka, naime, nosi plavu haljinu, a kosa joj je obojena u plavo, te tako imitira odvažan i upečatljiv izgled koji je glumica izabrala za pojavljivanje na Filmskom festivalu u Kanu 2023. godine. Uz statuu Oskara dolazi i lepeza koju je Helen Miren tada nosila, ali i ostali modni dodaci.

Informer

Helen Miren

Legenda filma, koja je u hit filmu "Barbi" imala ulogu naratorke, izjavila je da ovaj potez "Matela" smatra velikim komplimentom.

- Apsolutno sam oduševljena svojom barbi. To što me je barbi izabrala za uzora veliki je kompliment i nešto što ne bih ni u najluđim snovima mogla zamisliti da će mi se dogoditi u ovoj životnoj fazi. To je vrlo posebna stvar i nešto što mogu dodati na listu svojih najdražih dostignuća. Uz to što sam Dama Britanskog carstva, uz osvojenog Oskara i zvezdu holivudskom Bulevaru slavnih, sada imam i svoju barbiku - izjavila je 78-godišnja glumica.

Informer

Kajli Minog

O odevnoj kombinaciji za koju su se odlučili iz "Matela" i samom izgledu njene barbi replike Helen Miren je rekla:

- Kompleksnost i detalji na lutki su izvanredni, sviđa mi se što lutka Barbi nosi jedan od mojih omiljenih izgleda na crvenom tepihu, to je bio prvi put ikada da sam imala plavu kosu i bilo je tako uzbudljivo. Volim da se igram sa scenskom modom i to mi donosi neizmernu radost i mislim da bi ta radost trebalo da bude večna. Trešnja na vrhu torte je moja lutka, koja ima minijaturnog Oskara.  Reprodukcija je apsolutno savršena.

Informer

 

Mirenina lutka jedna je od osam lutaka napravljenih prema slavnim ženama koje su veliki uzori, a njihova kreacija slavi Dan žena, ali i 65. godišnjicu barbike.

Osim britanske glumice, svoje lutke su dobile i australijska pevačica Kajli Minog i njena kanadska koleginica Šanaja Tvejn, američka glumica Viola Dejvis, brazilska influenserka Maira Gomez, meksička rediteljka, producentkinja i scenaristkinja Lila Aviles, japanski model Nikol Fudžita i nemačka komičarka Enisa Amani.

Informer

Šanaja Tvejn

Komentarišući lansiranje novih lutaka na "Matelovoj" veb-strani, Krista Berger, viša potpredsednica kompanije "Matel", rekla je:

- Barbina priča nikada nije bila samo o njoj. Radi se o velikom broju devojčica koje je ona nadahnula i milionima priča koje im je pomogla da zamisle.

Proteklih 65 godina barbi je koristila svoju globalnu platformu kako bi podstakla devojčice da sanjaju velike snove, istraže svoj neograničeni potencijal i usmere vlastitu priču kako bi oblikovale svoju budućnost.