16.04.2024.

06:20

Foto: profimedia

Magazin

Imao je 4 žene, tinejdžerke i osmoro dece! Čarli Čaplin bi danas napunio 135 godina, a mnogi nisu ovo znali o njemu

Čarli Čaplin, čije je pravo ime ser Čarls Spenser Čaplin, bio je engleski glumac, reditelj i scenarista. On je bio jedan od najpoznatijih svetskih filmskih stvaralaca 20. veka, koji bi 16. aprila proslavio 135. rođendan.

Svoje filmove stvarao je od ideja do scenarija, a takođe je preuzimao i mnoge glavne uloge. Često je, u periodu nemih filmova, glumio skitnicu.

Čaplin je znao da izrazi svoje ideje ne samo na filmskom platnu i u muzici. Dokaz za to je i njegova sopstvena biografija pod naslovom "Moja biografija (1964)", koja je prvi put objavljena tri godine kasnije, u prevodu Františeka Vrbe.

Informer

Čarli Čaplin

Ono što mnogi nisu znali o njemu jeste da je imao 4 žene, koje su bile znatno mlađe od njega. Kada je imao 29 godina oženeio se 16-godišnjakinjom Mildred Haris, ali su se razveli dve godine kasnije. Kada je imao 35 godina, oženio se još jednom 16-godišnjakinjom Lolitom, a takođe su se razveli, tri godine kasnije. Čarlijeva treća supruga imala je 20 godina kada su se venčali. Razveli su se posle 6 godina "bez javne frke". Konačno, njegova poslednja supruga bila je Una O'Nil, ćerka dramskog pisca Eugena O'Nila. Tada je imala samo 18 godina, a on 54. Imali su srećan i trajan brak iz kojeg se izrodilo osmoro dece.