18.07.2024.

17:00

Foto: Shutterstock/Reuters

Magazin

Donald Tramp ovo obožava da jede! Njegov odabir hrane će vas začuditi

Tramp ne pije alkohol, a voli koka-kolu lajt s kofeinom i čokoladne šejkove. U mladosti se bavio bejzbolom i fudbalom, a sada vodi sedentarni način života.

Svi ovi faktori povećavaju rizik od pojave hiperholesterolemije i kardiovaskularnih bolesti.

Omiljeno jelo predsednika SAD Donalda Trampa u jednom poznatom restoranu brze hrane pokazalo se da sadrži alarmantne količine masnoće i soli, navodio je jednom "Gardijan".

Informer

 

- Tokom predizborne kampanje, Tramp bi svraćao do restorana u kojima bi tražio dva Bigmek sendviča, dva Filet-o-fiša i čokoladni milkšejk - naveo je tada izvor dobro upućen u preference tada američkog predsednika.

Prema zvaničnim tabelama, takva porudžbina ima oko 2.420 kalorija, dok medisicnski zvaničnici SAD savetuju da muškarci unesu oko 2.500 kalorija dnevno.

Takođe, njegovo omiljeno jelo sadrži i 112 grama masnoće, što čini 172 odsto dnevno preporučenog unosa Trampu, kao i 3.470 mikrograma soli - 144 odsto preporučenog unosa.

Kori Lavandovski i David Bosi, nekadašnji menadžer i zamenik menadžera Trampove kampanje otkrili su jednom detalje dijete koju je predsednik koristio, a sve su izneli u okviru knjige "Neka Tramp bude Tramp".

Informer

 

Između ostalog, oni su napomenuli da su se i obroci konzumirani u privatnom avionu sastojali mahom od brze hrane.

- Na Trampovom "Fors van" bile su četiri velike grupe hrane: Mek, Kentaki frajd čiken, pica i dijetalna kola - napisali su.

U knjizi se navodi i da je avion morao da bude napunjen obilnim količinama kolača i drugih grickalica jer "Tramp, poznat kao osoba koja pati od mizofobije, ne bi jeo iz pakovanja koje je već otvoreno".