Autor: Informer.rs

18.07.2024.

13:00

Foto: EPA Images

Magazin

Megan Markl i princ Hari šokirali svet novim potezom! Prekinuli su tradiciju dugu 64 godine

Novi potez Megan Markl i princa Harija je iznenađenje za kraljevsku porodicu. Naime, davne 1960. godine tajno veće odlučilo je da će potomci kraljice Elizabete II, osim onih koji imaju titulu princeze ili princa ili žena koje će se udati, nositi prezime Mountbaten-Vindsor. 

Ali, princ Hari i Megan Markl rekli su da tako više neće moći. Oni su nova prezimena svoje dece - Saseks - objavili na svojoj kraljevskoj veb stranici sussex.com.

Informer

 

Neke je ova odluka šokirala, a drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harijevu porodicu jer pokazuje njihovo zajedništvo i snagu.

- Stvarnost je vrlo jednostavna - biti Saseks je njihov posao, a porodica sada prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku porodicu. To predstavlja njihovo ujedinjenje i njima je to trenutak ponosa - rekao je izvor blizak porodici.

U međuvremenu, odluka para da koristi kraljevske titule svoje dece postala je pomalo „iznenađujuća“, a mnogi su ih optužili da se hvale svojim vezama sa britanskom kraljevskom porodicom, prenosi ndtv.

Megan Markl i princ Hari su nedavno snimljeni u retkom zajedničkom izlasku na svečanoj dodeli nagrada ESPY u Los Anđelesu, koju je vodila teniserka Serena Vilijams. Ona se našalila na račun slavnog para, a detalje o tome možete pogledati klikom na ovaj LINK.