Autor: Informer.rs

22.07.2024.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ako vam bubamara sleti na ruku - Jedno sluti! Ne donosi uvek srećne vesti!

Bubamare su simboli koji dugo intrigiraju ljude širom sveta, noseći sa sobom različita značenja i verovanja kroz generacije.

Kada bubamara sleti na vas, to može biti više od slučajnosti. Ova sitna stvorenja, koja dolaze u raznim bojama, izuzetno su korisna u baštama jer hrane štetne insekte, što ih čini dragocenim saveznicima svakog baštovana. Tako se u mnogim kulturama smatraju simbolom sreće.

Značenje bubamare

Na Dalekom istoku, veruje se da bubamare aktiviraju određenu energiju i utiču na energetske centre čakri. U Evropi, pak, simbolizuju lepe stvari i donose radost i nadu.

Kada bubamara sleti na vašu kožu ili odeću, može značiti nekoliko različitih stvari.

Informer

Bubamare se pojavljuju u proleće, simbolizujući obnovu i plodnost, čime su od davnina širom sveta poznate kao donosioci sreće i blagostanja.

U Francuskoj, bubamara je tumačena kao znak utehe i prenosioc pozitivnih misli onima koji se loše osećaju. Veruje se da predviđa i brak mladiću ako sleti na njegovu ruku.

Holanđani, s druge strane, veruju da bubamara na venčanici mlade predskazuje mnogo dece u braku.

Crvena boja bubamare, simbolizujući život i ljubav, nosi srećnu poruku onome na koga sleti ili izražava nečiju ljubavnu žudnju.

Međutim, ukoliko primetite uginulu bubamaru na svojoj odeći, to može biti loš znak. Prema nekim verovanjima, mrtva bubamara može upozoriti na prisustvo opasnosti u vašem okruženju ili simbolizovati završetak nekog lepog ili uspešnog perioda.