• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2024

14:00

9 stvari nikako ne bacajte u WC šolju! Mogu da izazovu nesreću ali i ogromne troškove!

Shutterstock

Dom i porodica

9 stvari nikako ne bacajte u WC šolju! Mogu da izazovu nesreću ali i ogromne troškove!

Podeli vest

Ako bacite sledeće predmete u wc šolju mogli biste izvati pregršt problema po pitanju same energije u kući, ali i veoma velike troškove.

Prema feng šuiju, bacanje određenih predmeta u toalet može doneti probleme i blokade u vašem životu. Međutim, zdrav razum i praktični razlozi ukazuju na mnogo konkretnije posledice: troškove za vodoinstalatera i ekološke probleme.

Začepljen toalet je jedan od najneprijatnijih kućnih problema koji može zadesiti svaku porodicu. Ovo je 9 predmeta koje nikada ne bi trebalo da bacite u toalet, jer mogu prouzrokovati ozbiljne štete kanalizacionom sistemu i životnoj sredini.

1. Pilule i lekovi

Na prvi pogled može delovati da je ispiranje starih ili nepotrebnih lekova u toalet siguran način da se oslobodite istih. Međutim, hemikalije iz lekova završavaju u kanalizacionom sistemu i na kraju mogu dospeti u vodovod za piće. Ove supstance su potencijalno opasne za žive organizme i mogu ugroziti ljudsko zdravlje.

2. Opušci

Filteri cigareta se teško raspadaju i mogu ostati u prirodi decenijama. Osim toga, cigarete sadrže toksične hemikalije koje, kada dospeju u vodu, negativno utiču na floru i faunu.

3. Flasteri

Većina flastera sadrži plastične elemente koji se ne razgrađuju biološki. Čak i obloge od gaze mogu da se zaglave u cevima, stvarajući prepreke za protok vode.

Foto: Shuterstock

 

 

4. Konac za zube

Zubni konac se lako može zapetljati i formirati grudvu koja otežava ispuštanje vode. Taloženje konca može izazvati ozbiljna začepljenja koja zahtevaju intervenciju vodoinstalatera.

5. Mačji posip

Mačji pesak bubri u vodi, formirajući guste formacije koje mogu potpuno začepiti cevi.

6. Masti i ulja

Masti i ulja se hlade i stvrdnjavaju u cevima, formirajući debeo sloj koji može potpuno blokirati protok vode i izazvati neprijatne mirise.

7. Proizvodi za žensku higijenu

Tamponi i ulošci upijaju velike količine vlage i mogu lako začepiti odvodne cevi. Ovi proizvodi su praktično nerazgradivi, što dodatno pogoršava problem.

8. Kosa

Kosa se lako zaglavi u odvodu, na njoj se talože masnoće i druge naslage, stvarajući gustu grudvu koja blokira cev.

9. Kondomi

Kondomi napravljeni od lateksa se ne razgrađuju u vodi. Oni mogu blokirati cevi, izazivajući složene blokade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija