Autor: Informer.rs

27.07.2024.

11:11

Foto: Tanjug

Magazin

Monstruozan detalj na OI koji niko nije primetio! Lejdi Gaga napravila skandal, svi je napali zbog ovoga (FOTO/VIDEO)

Na otvaranju Letnjih Olimpijskih igara Lejdi Gaga je imala zapažen nastup. Ona je na leđima imala modni detalj od belog perja, a plesači su imali roze perje.

Informer

 

Nakon nastupa Ledi Gage i njenog kostima sa perjem, organizacija za brigu i etički odnos prema životinjama, PETA, je odmah reagovala.

Lejdi Gagu su odmah napali na društvenim mrežama jer se priodno perje dobija od raznih životinja tako što se one očerupaju u bolnom postupku ili se najpre ubiju, pa im se skida perje. 

Organizacija PETA se obratila  Lejdi Gagi sa pitanjem:

- Koliko plitka možeš da budeš? Kao umetnik koji stalno pomera granice, vreme je da prihvatiš modu koja štiti žovotinje.

Lejdi Gaga je odmah odgovorila na svom Instagram nalogu. Objasnila je da se oseća počastvovano i zahvalno što je učestvovala na otvaranju Olimpijade i navela da je naslov pesme koju je otpevala "Moja pesma sa perjem".

 - Iznajmili smo pompone iz arhive Le Lido - pravog francuskog kabare pozorišta. Sarađivali smo sa Diorom na kreiranju prilagođenih kostima, koristeći prirodno linjano perje - napisala je Lejdi Gaga.

Dodala je i da čestita svim sportistima koji učestvuju na Olimpijskim igrama.

Nastup snimljen unapred

Zanimljivo je to da nastup nije bio uživo već je snimljen unapred. Gaga je tog dana nekoliko sati pre početka ceremonije otvaranja Olimpijskih igara snimila svoj performans, koji je naknadno emitovan u programu tokom svečane ceremonije.

Jedan od razloga zbog čega su se organizatori odlučili na taj potez je kiša koja je padala u Parizu tokom cele ceremonije otvaranja. S obzirom na to da ja Gaga nosila raskošne kostime od prirodnog perja, nisu želeli da prepuste ništa slučaju pa su ceo nastup snimili unapred.

Lejdi Gaga, inače, nije poznata po tome što vodi računa o životinjama. Na dodeli "MTV Video Music Awards" 2011. godine pojavila se u haljini od mesa -skandaloznoj haljini od živog mesa, odnosno od - svinjskih šnicli.