08.08.2024.

11:00

Foto: pexels.com

Magazin

Ukrao autobus, ali ništa nije bilo sumnjivo! Dečak (15) napravio pometnju, evo kako se završila njegova turneja

Entuzijastični 15-godišnji dečak izazvao je pravu pometnju u ponedeljak uveče u Bremenu. Oteo je javni autobus i neko vreme ga vozio gradom pri čemu je uredno kupio i ostavljao putnike.

Mladić se vozaču autobusa predstavio kao pripravnik u fabrici pa ga je, između ostalog uverio zahvaljujući impresivnom poznavanju svih detalja vozila.

Uverio je i radnika koji je preuzeo smenu, a obojicu muškaraca je dodatno zavarao i time što je tokom razgovora s njima spominjao vlasnika firme imenom i prezimenom.

Nakon što je se i drugom vozaču završila smena i nakon što je u njegovom društvu napustio vozilo, mladić se ušunjao u autobus.

Ništa nije bilo sumnjivo

Pritom je autobus vozio toliko uverljivo da putnicima apsolutno ništa nije bilo sumnjivo.

Ipak, pravi vozači autobusa primetili su krađu i alarmirali policiju pa je mladić na kraju zaustavljen. Tada je utvrđeno i da je autobus pretrpeo tek nešto malo štete na karoseriji i da je ponegde izgrebana boja.

Otkriveno i da dečak boluje od autizma, pa je ubrzo predan ocu.

Policija je kasnije u saopštenju navela da je "dečak želeo da živi svoju strast prema vozilima i tehnologiji", ali nije navela da li se zamarao time imaju li svi putnici karte.