31.07.2023.

08:10

Foto: pexels.com

Magazin

Savet eksperta! Evo kako da duže imate preplanuli ten - 2 stvari su ključne

Mnoge dame vole da imaju preplanuli ten tokom leta. Ipak, kako eksperti ističu, taj ten je važno da dobijete na bezbedan način, a takođe i da znate kako da vam duže traje.

Nutricionistkinja Jovana Čanak dala je nekoliko saveta, koji će vam pomoći da budete zdravi i izgledate sjajno ovog leta:

- Melanin se proizvodi u koži satima nakon sunčanja, ali isto tako i bledi vremenom. Pravi odgovor je da se redovno izlažete suncu. Iako ne morate nužno da se pržite na suncu, potrebno je da provodite dosta vremena napolju, tokom dana i upijate vitamin D - navodi nutricionistkinja i dodaje šta će vam sigurno pomoći:

- hidratacija kože

- postepeno sunčanje

Informer

sunčanje

- Osunčana koža je sklonija isušivanju i ljuštenju, pa je zato veoma važno povesti računa o njenoj hidrataciji. Redovno nanosite neki hidratantni losion i vaša boja će trajati duže - kaže Jovana i ističe:

- Ukoliko izgorite, na koži će da se stvore plikovi, koji će kasnije da se ljušte. Ne samo da nećete da dobijete ravnomernu boju, nego ćete naprotiv izgledati vrlo šareno i zapušteno. Preterivanje sa sunčanjem može vrlo brzo da dovede do sasvim suprotnih efekata, a i do sunčanice. Pogledajte samo stvari koje na suncu izblede ili postanu krte i lomljive. Ni koža nije neuništiva - rekla je Jovana i otkrila kako preterano sunčanje utiče na kožu:

- Preterano sunčanje utiče na izgled kože, isušuje je i ubrzava njeno starenje i stvaranje bora od sunca. To je dovoljno dobar razlog da, čak iako želite znati kako izgleda pocrneti, uradite to na pravi način.