Autor: Informer.rs

14.08.2023.

21:00

Foto: Pixabay

Magazin

Kozmetički proizvodi koji se nikada ne pozajmljuju! Pozajmiš maskaru i dobiješ infekciju

Dermatolozi upozoravaju da takve navike dovode do raznih infekcija, što može da prouzrokuje i veće probleme. Pogledajte koje to proizvode ne bi trebalo nikako da pozajmljujete sestri, mami ili drugarici.

Kreme - Prvi na listi su svi preparati koji se nalaze u teglicama, a to su dnevna i noćna krema, kreme za negu područja oko očiju, pojedini balzami za usne i podloge za lice. Pre njihove upotrebe uvek operite ruke i nikada nemojte da dozvolite da neko drugi "umače" prste u vaše teglice za ulepšavanje.

Maskara - Do infekcije oka može lako doći jer je koža oko oka osetljivija, a maskara je savršena za skladištenje bakterija i virusa. To ne znači da je vaša najbolja prijateljica zarazna već da je svaka koža drugačija.

Informer

Ruževi - Karmini za usne i balzami se ne dele, mada možete uvek da ih očistite maramicama sa alkoholom, a zatim date drugarici. Sjajevi za usne su posebna priča, jer su lepljivi i samim tim pogodnije tlo za razvoj bakterija.

Senke za oči - Kremaste senke za oči i rumenila se najčešće nanose prstima, što je sasvim dovoljan razlog da ih ne dajete drugima. Ipak, najčešća greška je pozajmljivanje četkica za šminkanje jer možete da dobijete čak i bubuljice. Podrazumeva se da redovno održavate svoje četkice za šminkanje, što znači redovno pranje blagim šamponom i dugo ispiranje vodom, a zatim prirodno sušenje.

Pribor za nokte - Na ovom priboru se bakterije lako skupljaju, a infekcije brzo šire. Isto važi i za lak za nokte.