17.09.2023.

10:46

Foto: Shutterstock

Magazin

Kupila je polovne patike, a onda je krenuo pakao! Paraziti su joj položili jaja u nozi i napravili jezivi osip

Iako je u početku bila oduševljena polovnim patikama, Beka Madon je kasnije doživela pravi fijasko, s obzirom na to da je dobila šugu. U pitanju je veoma zarazno stanje kože, uzrokovano sitnim parazitima, koje se uvlače u kožu i polažu jaja.

Rekla je da ih je, kada su joj dostavljene kući, odložila na stalak za cipele, a zatim u vakum zapečaćenu kesu, dok se selila. Međutim, nakon što ih je prvi put nosila na porodičnoj rođendanskoj zabavi 4. septembra, izbio je jak osip na stopalima i gležnjevima.

U početku je sumnjala da bi to mogao biti ekcem, ali kada je osip počeo da joj se širi po nogama, pozvala je pomoć i otišla kod lekara opšte prakse.

Informer

patike

Doktorka je za zdravstveni problem okrivila ili šugu ili alergijsku reakciju na patike i prepisala joj lek.

- Kada sam se ujutru probudila nakon što sam obula cipele, primetila sam mali crveni osip na stopalu. Ponekad dobijem ekcem na licu, pa sam mislila da je to ista stvar; samo sam stavila malo svoje kreme protiv ekcema na stopalo. Međutim, u naredna dva dana osip se pogoršao. Uzela sam antihistaminike i onda sam počela da primećujem crvene tačke koje se dižu uz moje noge. Plašila sam se da je moja kuća možda puna šuge, ali na sreću niko u mojoj porodici nije imao osip - istakla je Beka, prenosi TheSun.