01.02.2024.

18:40

Foto: freepik

Magazin

Kašalj može da zaustavi ovo obično voće! Recept za najefikasniji napitak

Iako je kašalj jedan od prirodnih načina odbrane našeg tela od stranih materija i pomaže u uklanjanju sluzi iz pluća i gornjih disajnih puteva, on može da izazove iritaciju i suvoću grla. Suvi kašalj može da bude znak upozorenja da se određeni zdravstveni problem razvio i da mu je potrebno posvetiti pažnju. On je, takođe, veoma neprijatan, ali  određeni kućni lekovi mogu da vam pomognu da ga ublažite. Ako, s druge strane, imate produktivni kašalj, vi u stvari želite da ga podstaknete tako da se brzo možete da se oslobodite sluzi. 

Verovali ili ne, banana može da smanji kašalj i ublaži bronhitis. Možda jeste čudno, ali nikako ne bi trebalo da zanemarite moćna svojstva banane u kombinaciji sa medom. Osim što će vas spasti upaljenog grla i dosadnog kašlja, ova mešavina odlična je i za stomačne probleme.

Informer

Banana može da smanji kašalj i ublaži bronhitis

Banane protiv kašlja - recept

Za ovaj prirodni preparat potrebno vam je: dve banane sa crnim pegama, dve kašičice meda i 400 ml ključale vode. Očišćene banane izgnječite viljuškom, pa ih stavite u šerpu i dodajte ključalu vodu. Ostavite da se natapaju pola sata. Kad se smesa ohladi, dodajte med.

Informer

Napitak od banane i meda

Primena

Četiri puta dnevno pijte 100 ml ovog napitka. Važno je da znate da je količina iz recepta dovoljna za jedan dan, a sledećeg dana napravite novu turu. Prve rezultate videćete već za pet dana.