24.03.2024.

09:30

Foto: freepik

Magazin

Lekari su tvrdili da ima bolove od dojenja, a onda je otkrila jezivu istinu! Život joj je bukvalno visio o koncu

Mama iz Ujedinjenog Kraljevstva, kojoj je navodno rečeno da je njen bol u vratu uzrokovan njenim lošim držanjem, dok je dojila novorođenče, otkrila je da su njeni simptomi zapravo posledica tumora na mozgu.

Fiona Donald, 41, počela je da oseća bolove u vratu dan nakon što je rodila sina Ralfa, koji sada ima 6 godina.

Mama dvoje dece bi se budila sa jakim glavoboljama i stalno osećala trnce u rukama.

- Dojila sam Ralfa i do večeri sam imala bol u vratu. Doktor mi je rekao da je to uzrokovano načinom na koji sam se hranio“, rekla je Fiona za SWNS, a prenosi nypost.

- Ali znala sam da tu ima nešto više. Svog prvog sina sam dojila tri godine i ovo se nikada nije desilo sa njim. Išla sam kod doktora tri puta tokom godinu dana, pre nego što sam dobila bilo kakve odgovore.

Tek nakon skeniranja, 14 meseci kasnije, Fiona je saznala da ona zapravo ima tumor na mozgu, niskog stepena.

Njeni problemi su počeli ubrzo nakon što je Ralf rođen. Počela je da primećuje bol u vratu nakon jednog dana dojenja. Takođe je osećala trnce u rukama, kao i pritisak u glavi. Svakog jutra bi se budila sa jakom glavoboljom i borila se da isprazni bešiku.

- Trnci su se desili skoro odmah. Kao i nalet pritiska na moju lobanju - svi simptomi koji se nisu činili neuobičajenim nakon porođaja - rekla je Fiona.

Nakon što je treći put posetila svog doktora, upućena je na skener, koji je pokazao da ima masu na mozgu, koju su doktori dijagnostikovali kao tumor na mozgu niskog stepena, nazvan meningiom.

Rečeno joj je da će joj trebati 13-časovna operacija da bi uklonili masu, što bi moglo dovesti do moždanog udara, paralize i oštećenja mozga.

- Sve se dogodilo brzo. U to vreme, moj najstariji, Rori, imao je 4 godine, a Ralfa sam još uvek dojila - ističe Fiona.

Donald je operisan 28. decembra 2018. godine, a ona je ostala sa kompresijskim povredama desne noge i dva krvna ugruška na mozgu. Provela je tri dana na intenzivnoj nezi pre nego što je otpuštena na oporavak kod kuće.

- Mislila sam da će lečenje biti lako, pošto je u pitanju nizak stepen. Međutim, kada mi je doktor objasnio da bi operacija mogla da me ostavi sa povredama koje mogu da promene život - uključujući potencijalni gubitak govora, nemogućnost disanja bez ventilatora, paralizu od vrata nadole, moždani udar i uticaj na kogniciju - uplašila sam se da moja deca nikada neće upoznati pravu mene - priznala je.

Ona je uspela da se potpuno oporavi, a svake godine radi skeniranja, kako bi se proverilo da se tumor nije vratio.

- Ponekad sam malo nesigurna na nogama i patim od bolova u glavi, ako držim kosu na određeni način, jer mi povlači ožiljak. Takođe živim sa vrlo realnom mogućnošću da bi se tumor mogao vratiti, ali imam sreće da je moj bio operabilan - zaključuje Fiona.