08.06.2024.

09:57

Foto: profimedia

Magazin

"Kao da vas neko davi, kao da vam neko gura grkljan!" Selin Dion u bolnoj ispovesti otkrila jezive detalje neizlečive bolesti (VIDEO)

Selin Dion već nekoliko godina boluje od neizlečive neurološke bolesti, odnosno sindroma ukočene osobe. Po prvi put u poslednje dve godine je odlučila da javno priča o tome. 

Zbog bolesti Selin ne može da peva

- Kao da vas neko davi. Kao da vam neko gura grkljan. Bilo je kao da tako pričaš, a ne možeš da ideš visoko ili niže - ispričala je Selin Dion kako bolest utiče na nju kada ona proba da peva.

- Dolazi sa grčem. Počelo je u grlu i pomislila sam: "Ne, u redu je, biće u redu". Ali takođe može da se javi u abdomenu kičmi i rebrima. Osećam da ću, ako isturim svoja stopala, ostati u tom položaju. Ili ako kuvam jer volim to da radim, moji prsti, moje ruke, ostaće u jednom položaju. U pitanju su grčevi, ali kao da ste u položaju koji ne možete da promenite - ispričala je Selin.

Selin Dion otkrila bolne detalje

- U jednom sam trenutku slomila rebra jer ponekad, kada je jako teško, to može da se desi - prenosi People.

Slavna pevačica saopštila je 2022. da boluje od sindroma ukočene osobe i od tada traje njena velika borba.

- Iako mi se srce slama srce, najbolje je da otkažemo sve dok zaista ne budem spremna da se vratim na scenu - rekla je u maju prošle godine o otkazivanju turneje.

Pevačica je objasnila da poremećaj izaziva grčeve mišića i da joj „ne dozvoljava da koristi glasne žice i peva kako to ona može".

Svetska turneja Courage (Hrabrost) počela je 2019. godine, održala je 52 nastupa pre nego što je pandemija kovida-19 zaustavila taj niz. Kasnije je otkazala koncerte u Severnoj Americi zbog zdravstvenih problema pa odložila evropski deo turneje.