Autor: Informer.rs

02.07.2024.

14:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Osećate se tromo i otežano? Svako jutro popijte ovaj detoks napitak - Preporodiće vas!

Ako se osećate otežano i tromo, možda je vreme za "tajni" detoks napitak, koji može pomoći da pročistite telo i osećate se osveženo. 

Želite da saznate kako da detoksikujete telo?

Koristite ovaj jednostavan recept koji se priprema za nekoliko minuta i sadrži ključne sastojke za prirodnu detoksikaciju, uključujući limunov sok, jabukovo sirće, đumbir, cimet i kajensku papriku. Ovaj napitak je osvežavajući i energizirajući, pa ga isprobajte već danas za mali podsticaj koji nam svima s vremena na vreme treba.

Da biste izbegli toksično opterećenje koje može izazvati umor, loše raspoloženje, nadutost i bolove, odlična ideja je koristiti detoks napitke za čišćenje i pročišćavanje tela.

Ključni sastojci

Tajni detoks napitak sadrži neke od najboljih sastojaka za detoksikaciju. Jabukovo sirće pomaže u poboljšanju metabolizma i funkcije probave, dok čisti jetru i limfni sistem.

Limunov sok ima alkalni učinak na vaše telo i pomaže u regulisanju pH vrednosti. Pijenje limunove vode ili dodavanje limuna u napitke i sokove može pomoći u povećanju energije, detoksikaciji tela, održavanju sjajne kože i poboljšanju imunološke funkcije.

Informer

Cimet, kajenska paprika i đumbir sadrže terapeutske spojeve koji pomažu u smanjenju upala, poboljšanju probave i ubrzanju metabolizma, što može pomoći u mršavljenju. Zbog toga je popularno piti čaj od đumbira jer sadrži vredne spojeve koji poboljšavaju zdravlje i promovišu detoksikaciju.

Dodatni sastojak za vaš detoks napitak može biti sirovi med. Volim da dodajem sirovi med u mnoge svoje zdrave napitke i detoks smoothie recepte jer je bogat hranljivim materijama. Dodaje malo slatkoće ovom napitku, a istovremeno hrani telo antioksidansima.

Sastojci: 

350 d0 500 ml vode. 
jedan limun, 
2 kašike jabukovog sirćeta 
jedna veća kašika meda (
jedna kašika mlevenog đumbira, 
prstohvat kajenska paprike,
jedna kašika cimeta. 

Priprema: 

Zajgrejte vodu pa zatim dodajte jabukovo sirće u isto. Dodajte mleveni đumbir i cimet a zaim i prsohvat paprike. 

Poslednja dva sastojka su 2 kašike limunovog soka i 1 kašičica meda, koji je opcionalan, ali dodaje malo slatkoće napitku.

Sve dobro promešajte i vaš detoks napitak je spreman za uživanje.