Autor: Informer.rs

14.08.2024.

20:00

Foto: Printscreen tiktok

Magazin

Muški polni organ se smanjuje sa godinama! Urolog otkriva koliko će biti kraći posle 60. godine! (VIDEO)

Svi već znamo koliko je muškarcima bitna veličina polnog organa jer se na taj način oslikava njihova muškost. 

Od mlađih dana su opterećeni sa veličinom, a čini se da ta opsesija nikada ne prestaje. Ipak, ono što je zanimljivo, otkriveno je da su oni sa ogromnim razlogom zabrinuti. 

Smanjuje se s godinama

Kako godine odmiču razloga za brigu biće sve više. Baš kao i sve drugo u našem telu, prilikom starenja tako i polni organi prolaze kroz brojne promene.

- Ukoliko je čovekov penis dugačak 16 centimetara u tridesetim, on može biti dugačak 12 ili 13,5 u njegovim šezdesetim ili sedamdesetim godinama - izjavio je urolog Irvin Goldštajn.

Tokom starenja sama proizvodnja testosterona se usporava što može dodatno uticati na veličinu i funkcionalnost teststa i penisa. Stanja povezana sa starošću, kao što je arterioskleroza, takođe mogu redukovati protok krvi do penisa, što čini da on deluje manje.

Međutim, sudeći prema doktoru Edvardu Cimermanu, postoje načini da se spreči gubitak volumena i obima muškog polnog organa.

- Penisi se smanjuju tokom godina baš kao što gubite obim svog lica i vrata - objasnio je doktor.

- Ispod struka mi gubimo obim i možemo čak izgubiti i dužinu ukoliko ne koristimo naš alat često. Sve se zapravo svodi na "koristi ili izgubi"  vrstu problema - dodao je.