Autor: Informer.rs

01.09.2024.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Išla je u WC i do 30 puta dnevno! Mislila da je od hrane, a onda je usledila strašna dijagnoza!

Matilda Krom (24) suočila se s Kronovom bolešću, a njeni simptomi su isprva delovali uobičajeno. Sve je počelo s nadutošću i gasovima kada je imala 14 godina, a prvi problemi su se pojavili tokom odmora u Italiji.

S obzirom na to da je bila na odmoru, pretpostavila je da je nadutost posledica bogate italijanske kuhinje. Međutim, kako su se tegobe nastavile i po povratku kući, odlučila je da poseti lekara, ali su dijagnoze bile neodređene - lekari su smatrali da je reč o menstrualnim bolovima ili sindromu iritabilnog creva.

Krv u stolici je uplašila

Situacija se nije promenila sve dok Matilda nije primetila krv u stolici, što ju je uplašilo i ukazalo na ozbiljniji problem. Njeno zdravstveno stanje je ubrzo postalo toliko loše da je ispite morala polagati iz kreveta u svom domu u Mančesteru, dok je profesor bio pored nje.

Matilda je u tom periodu izgubila 38 kilograma i gotovo izgubila život zbog sepse koja je nastala kao posledica infekcije. Novi lekovi su joj pomogli da se oporavi, a u oktobru 2023. odlučila je da ispuni svoj san i kupila je kombi, kojim je krenula na avanturu. Posetila je Španiju i Maroko, a kući se vratila u februaru 2024. Nakon povratka, Matilda je bila podvrgnuta operaciji uklanjanja debelog creva i spajanja tankog creva s rektumom, te se sada nada da će uskoro ponovo putovati.

Zbog zdravstvenih problema, Matilda trenutno nije u mogućnosti da radi, ali se prisetila perioda kada joj je bilo najteže.

- Odlazila sam u toalet i do 30 puta dnevno. Kada sam primetila krv u stolici, pomislila sam da imam rak i da ću umreti. Stalno su mi govorili da je sve to u mojoj glavi. Kada sam konačno dobila dijagnozu, zaplakala sam od olakšanja. Tokom oporavka sam otkrila penjanje i odmah se zaljubila u taj sport. Penjanje je bilo ključni deo mog oporavka - rekla je Matilda.

Tagovi:
Zdravlje magazin Infekcija dijagnoza probava Matilda Krom