14.09.2018.

16:37

Foto:

Planeta

NIŠTA OD PODLIH PLANOVA PODGOVORICE DA OTME IMOVINU SRPSKE CRKVE! Venecijanska komisija negirala da je izdala mišljenje o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori!

Podgorički list Dan objavio je juče da su Venecijanska komisija i OEBS ocenili da bi konfiskacija crkava i njihove imovine koju je Vlada Crne Gore planirala Nacrtom zakona o slobodi veroispovesti iz 2015. predstavljalo kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Savet Evrope je danas saopštio da je "Nacrt zajedničkog privremenog mišljenja Venecijanske komisije i OEBS/ODHIR o Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori" datiran sa 27. novembar 2015. "greškom bio dostupan na sajtu Komisije".

"Takav dokument je sasvim preliminaran tekst koji nikada nisu potvrdili izvestioci, kao ni sama Komisija. Kao takav, on nikada nije prenosio stavove ni Venecijanske komisije ni izvestilaca OEBS/ODHIR", navodi se u saopštenju.

ZDRUŽENI UDAR NA PRAVOSLAVLJE! Crnogorski raskolnici imaju podli plan: Prvo samostalna Ukrajinska pravoslavna crkva, PA ONDA MI!

Savet Evrope dodaje da taj dokument nikada nije prosleđen crnogorskim vlastima i da rad na njemu nije završen zato što je povezan s nacrtom zakona od kojeg je odustalo crnogorsko Ministarstvo za ljudska prava i nacionale manjine.

Tagovi: